Εξασφαλιστείτε ως ιδιοκτήτης πύργου μετάδοσης κυψελωτών επικοινωνιών

  • Η μίσθωση του δικού σας πύργου μετάδοσης κυψελωτών επικοινωνιών μπορεί να μην είναι τόσο αξιόπιστη όσο νομίζετε. Το ενοίκιο σας μπορεί να εκλείψει για πολλούς λόγους, για τους περισσότερους από τους οποίους δεν έχετε απολύτως κανέναν έλεγχο. Η ενοποίηση του κλάδου, οι αυξήσεις στη ζήτηση δεδομένων και οι εξελίξεις στην τεχνολογία των κυψελωτών επικοινωνιών μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο στην απόφαση ενός παρόχου ασύρματου δικτύου να μεταφέρει ή να θέσει εκτός λειτουργίας έναν πύργο μετάδοσης κυψελωτών επικοινωνιών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στον τερματισμό μιας μίσθωσης πύργου.

  • Καθώς οι πάροχοι ασύρματου δικτύου αναζητούν τρόπους για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων και την απόκτηση μεριδίου αγοράς σε έναν κλάδο που απαιτεί όλο και περισσότερο εύρος ζώνης, οι συγχωνεύσεις και οι συνεργασίες μεταξύ των παρόχων ενδέχεται να αυξηθούν. Όταν συμβαίνουν συγχωνεύσεις παρόχων, οι ιδιοκτήτες των επιπλέον πύργων μετάδοσης κυψελωτών επικοινωνιών κινδυνεύουν να λάβουν μια επιστολή τερματισμού της μίσθωσης. Ενώ η αυξημένη ζήτηση δεδομένων φαίνεται να σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια για τον πύργο μετάδοσης σας, δεν λειτουργεί πάντα έτσι.

  • Ο σχεδιασμός ενός ασύρματου δικτύου είναι εξαιρετικά περίπλοκος και αλλάζει συνεχώς. Όχι μόνο η νέα ασύρματη τεχνολογία επιτρέπει τη μετάδοση περισσότερων δεδομένων κυψελωτών επικοινωνιών σε μεγαλύτερες αποστάσεις, αλλά και οι νέοι μέθοδοι παράδοσης απειλούν επίσης να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό πύργο μετάδοσης κυψελωτών επικοινωνιών ή τις κεραίες οροφής κτιρίου. Έτσι, παρά το γεγονός ότι κατασκευάζονται συνεχώς νέοι πύργοι μετάδοσης κυψελωτών επικοινωνιών οι οποίοι μπορούν να διαχειριστούν μεγαλύτερη ροή δεδομένων, ταυτόχρονα καταργούνται υπάρχοντες πύργοι που δεν ταιριάζουν πλέον στον σχεδιασμό του δικτύου.

  • Ακόμα και αυτοί οι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό του δικτύου είναι σχεδόν αδύνατον να προβλέψουν ποιοι θα είναι οι σταθμοί που θα καταργηθούν. Για να σας δείξουμε το εύρος του παραπάνω, παρόλο που δουλεύουμε με τη δέουσα επιμέλεια για να προσδιορίσουμε τις μακροπρόθεσμες προοπτικές κάθε μίσθωσης σταθμού μετάδοσης που αποκτούμε, έχουμε απώλειες σε ετήσια βάση.

Εάν ο κλάδος των ασύρματων συνδέσεων είναι τόσο απρόβλεπτος, γιατί να θέλει κάποιος να αγοράσει το ενοίκιο του πύργου μετάδοσης σας;

Το ρίσκο σας

Το ρίσκο της APW Greece

Η ασφάλεια πίσω από την επένδυσή μας στην αγορά μισθώσεων πύργων μετάδοσης κυψελωτών επικοινωνιών, έγκειται στον επιμερισμό του κινδύνου σε ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο πύργων μετάδοσης και οροφών κτιρίων. Οι παροπλισμοί είναι αναπόφευκτοι, αλλά είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε αυτούς τους τερματισμούς μίσθωσης πύργων μετάδοσης κυψελωτών επικοινωνιών, επειδή έχουμε πάρα πολλούς σταθμούς που εξακολουθούν να λαμβάνουν ενοίκια. Εσείς ως κάτοχος ενός σταθμού μετάδοσης κυψελωτών επικοινωνιών ή ενός μικρού χαρτοφυλακίου σταθμών, δεν έχετε αυτό το δίχτυ ασφαλείας. Ο πύργος σας σημαίνει για σας «όλα ή τίποτα».