5 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το 5G

Του Εντ Μπέργκστρομ

Στον σύγχρονο κόσμο του σήμερα, χρησιμοποιούμε το 5G για να στέλνουμε φωτογραφίες και να μεταδίδουμε βίντεο από τα κινητά μας τηλέφωνα, όμως χρησιμοποιούμε επίσης το 5G για να επικοινωνούμε με τις πρώτες βοήθειες και πολλά άλλα.

1. Γιατί χρειαζόμαστε το 5G στη καθημερινή μας ζωή

Οι εποχές που εκτυπώναμε χάρτες και απομνημονεύαμε τις οδηγίες πριν από ένα οδικό ταξίδι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, βασιζόμαστε στα κινητά μας τηλέφωνα για να έχουμε πρόσβαση σε δεδομένα κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και σε ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους. Η πλοήγηση μέσω GPS είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούμε το 5G στην καθημερινή μας ζωή.

Ένας άλλος σημαντικός τρόπος που χρησιμοποιούμε το 5G είναι για την εργασία. Πολλοί άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως και βασίζονται στο κινητό τους τηλέφωνο για να ενημερώνουν τις ομάδες τους, να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις και να συνεχίζουν να εργάζονται από όπου κι αν βρίσκονται. Επίσης, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα με το 5G. Ένα παράδειγμα είναι οι πωλητές σε λαϊκές αγορές που χρησιμοποιούν τερματικά κινητής τηλεφωνίας (POS) για τη διεκπεραίωση πληρωμών.

Όσον αφορά τις συσκευές και το 5G, τα περισσότερα νέα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν δυνατότητα 5G. Τα tablet, οι συσκευές ανάγνωσης και τα έξυπνα ρολόγια βασίζονται επίσης στο 5G. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή αξιοποιεί τη συνδεσιμότητα του δικτύου 5G για να στέλνει και να λαμβάνει μηνύματα, να μοιράζεται εικόνες, να πραγματοποιεί βιντεοκλήσεις, να επεξεργάζεται πληρωμές κ.λπ.

2. ‘Αλλοι τρόποι χρήσης του 5G στον σημερινό σύγχρονο κόσμο

Εκτός από την ανταλλαγή φωτογραφιών, το παιχνίδι και τη ροή βίντεο, το 5G χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας για σημαντικές προκλήσεις. Ως κοινωνία, βασιζόμαστε στη συνδεσιμότητα 5G για επικοινωνία σχετικά με την ασφάλεια και την ευημερία. Για παράδειγμα, οι ιατρικές συσκευές που χρησιμοποιούνται από τις πρώτες βοήθειες συνδέονται με το δίκτυο 5G. Το ίδιο ισχύει και για τα συστήματα οικιακής ασφάλειας.

Το 5G μας επιτρέπει ως κοινωνία να είμαστε καλύτερα συνδεδεμένοι· να επικοινωνούμε και να ανταποκρινόμαστε με ταχύτητα σε στιγμές επείγουσας ανάγκης.

3. Τι σημαίνει η ανάπτυξη του 5G για τους ιδιοκτήτες σταθμών βάσεων κινητής τηλεφωνίας

Η σύγχρονη πραγματικότικα απαιτεί συνδεσιμότητα και προσβαση στο διαδίκτυο οπουδηποτε και οποτεδήποτε. Αυτό σημαίνει ότι για να συνδεθούν καλύτερα οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις, το 5G πρέπει να είναι ευρέως διαθέσιμο. Οι πάροχοι εργάζονται σκληρά για να διασφαλίσουν ότι οι σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας τους είναι εξοπλισμένοι με την πιο πρόσφατη τεχνολογία 5G, σε όλες τις περιοχές, σε απομακρυσμένες πόλεις, καθώς και πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές.

Με ένα έντυπο εξαγοράς μίσθωσης APW, ο ιδιοκτήτης ενός σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας έχει τη δυνατότητα να λάβει εφάπαξ ποσό με βάση την αγοραία αξία της μίσθωσης. Πρόκειται για μία εναλλακτική μέθοδο είσπραξης πληρωμών μισθωμάτων για τη μίσθωση της βάσης κινητής τηλεφωνίας. Ο ιδιοκτήτης μπορεί να τα επενδύσει, να τα αποταμιεύσει, να τα αξιοποιήσει, να τα δώσει σε αγαθοεργίες, να τα τοποθετήσει σε ένα συνταξιοδοτικό ταμείο ή να πληρώσει χρέη και δάνεια.

Η εξαγορά της μίσθωσης δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την κυριότητα του περιουσιακού στοιχείου ούτε τα δικαιώματα που έχει ο φορέας στη σύμβαση μίσθωσης. Έτσι, πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελής κατάσταση, διότι με την εξαγορά της μίσθωσης ο ιδιοκτήτης του σταθμού αποκτά την ελευθερία να αποφασίσει πώς θα χρησιμοποιήσει το προσφερόμενο ποσό.

4. Το 5G ανά τον κόσμο

Κυβερνήσεις, διαχειριστές δικτύων και οργανισμοί εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι ακόμη και απομακρυσμένες γωνιές του κόσμου θα έχουν την πιο σύγχρονη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας. Επειδή ως σύγχρονη κοινωνία παραμένουμε περισσότερο συνδεδεμένοι, το 5G θα συνεχίσει να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία σε όλον τον κόσμο.

Η APW εδρεύει σε 20 χώρες σε 4 ηπείρους. Δεν βασιζόμαστε μόνο στην 25χρονη ηγετική εμπειρία μας στον κλάδο, και απασχολούμε ντόπιους ειδικούς και επαγγελματίες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών σε κάθε χώρα. Βρίσκουμε λύσεις με βάση τους τοπικούς νόμους, τις οικονομικές έννοιες, τα έθιμα και τις γλώσσες. Στην APWireless προσφέρουμε ευέλικτους και ευνοϊκούς όρους συναλλαγών, είτε πρόκειται για τους πελάτες και τους συνεργάτες μας στο Ρεσίφε της Βραζιλίας είτε για εκείνους που βρίσκονται στην άλλη άκρη του πλανήτη στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

5. Λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το 5G

Τέλος, η γνώση αυτών των βασικών όρων θα είναι χρήσιμη για την καλύτερη κατανόηση του 5G και του τρόπου λειτουργίας του.

Ανάπτυξη του 5G: Το 5G είναι ο διάδοχος του 4G. Είναι η τεχνολογία πέμπτης γενιάς για τα ευρυζωνικά κινητά δίκτυα. Έχει μεγαλύτερο εύρος ζώνης από το 4G και μπορεί να συνδέσει διαφορετικές συσκευές μεταξύ τους.

Χαμηλή καθυστέρηση: Με το 5G υπάρχει μικρή εώς μηδενική καθυστέρηση μεταξύ της μεταφοράς πληροφοριών. Η χαμηλή καθυστέρηση είναι επιθυμητή, ειδικά όταν πρόκειται για συνδεσιμότητα δικτύου που απαιτεί άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες.

Εύρος ζώνης: Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, το εύρος ζώνης είναι η μέγιστη ποσότητα δεδομένων που μπορεί να μεταδοθεί σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα. Σημειώστε ότι το εύρος ζώνης δεν ισούται με την ταχύτητα, αλλά με τον όγκο των πληροφοριών που μπορούν να αποσταλούν και υπολογίζεται σε megabits ανά δευτερόλεπτο (Mbps).

Μικρές βάσεις κινητής τηλεφωνίας: Με μέγεθος περίπου όσο ένας φορητός υπολογιστής, οι μικρές εγκαταστάσεις είναι κουτιά ασύρματης πρόσβασης σε κεραίες χαμηλής ισχύος που συνδέονται στο δίκτυο. Οι μικρές κεραίες τοποθετούνται και εγκαθίστανται σε πυκνές αστικές περιοχές που απαιτούν περισσότερη κάλυψη δεδομένων και συνδεσιμότητα δικτύου. Αυτά τα πυκνοκατοικημένα μέρη περιλαμβάνουν στάδια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και περιοχές στο κέντρο της πόλης. Οι μικρές κεραίες ενισχύουν την ασύρματη συνδεσιμότητα.

Μακροκυψέλες: Οι μακροκυψέλες στέλνουν και λαμβάνουν ραδιοκύματα και παρέχουν κάλυψη για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Οι μακροκυψέλες φτάνουν σε ευρύτερη περιοχή, η εμβέλειά τους μπορεί να καλύπτει χιλιόμετρα. Συνήθως βρίσκονται στην ύπαιθρο, σε αγροτικές περιοχές ή κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων.

Εάν ενδιαφέρεστε να έρθετε σε επαφή με την APWireless Greece, επικοινωνήστε μαζί μας στο 21 1 234 6662, στείλτε μας email στο info@apwgreece.gr ή συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας στον ιστότοπό μας.